Debreceni Vízmű Zrt. tájékoztatója

DEBRECENI VÍZMŰ ZRT.
4025 DEBRECEN, HATVAN U. 12-14.
TÉRSÉGI ÜZEM, TEL: 06-52-504-387 FAX: 06-52-438-670
E-mail: tersegiuzem@debreceni-vizmu.hu; honlap: http://www.debreceni-vizmu.hu

TÁJÉKOZTATÁS!

A Debreceni Vízmű Zrt. szabálytalan csapadékvíz elvezetés ellenőrzését végzi.

Tájékoztatjuk Hajdúbagos település lakosságát, tisztelt Felhasználóit, hogy a Debreceni Vízmű Zrt. a szennyvízcsatorna hálózat ellenőrzését végzi a szolgáltatás biztonsága érdekében.

A szennyvízcsatorna hálózat a lakosság kényelmének szolgálata mellett a szennyvíz biztonságos elvezetését, a környezet szennyezéstől való megóvását is biztosítja. Azonban esőzések alkalmával a lakóingatlanokon képző csapadékvíz jelentős része szabálytalanul az elválasztott rendszerű szennyvízcsatornába kerül bevezetésre. Ez a csatornahálózat túlterhelését eredményezi, melynek következtében a mélyebben fekvő területeken lévő ingatlanoknál elöntést és ez által jelentős anyagi kárt okoz, valamint a szennyvíztisztítási technológiát is tönkreteszi, és nem utolsósorban felmerül a közegészségügyi fertőzés veszélye is.
Felhívjuk a figyelmüket hogy Hajdúbagos településen a szennyvízcsatorna hálózatba kizárólag a lakóingatlanokon képződő kommunális szennyvizet lehet bevezetni.
Ha az elválasztott rendszerű szennyvízelvezető hálózatba csapadékvíz bevezetésére kerül sor, és ezt a gyakorlatot a Felhasználó a Szolgáltató felszólítása ellenére tovább folytatja, akkor Részvénytársaságunk az alábbi többletköltségeket fogja kiszámlázni:

  • Az eddigi és további vizsgálatok elvégzésének költségeit.
  • Az Országos Meteorológiai Szolgálat által az érintett területre vonatkozóan nyilvántartott átlagos csapadékmennyiség alapulvételével 5 évre visszamenőleg a szennyvízelvezetés és tisztítás többletköltségét.
  • Az első vizsgálat időpontjától kezdődően a meghatározott többlet szennyvízmennyiséget folyamatosan.
    Munkatársaink ellenőrizni fogják az ingatlanok csapadékvíz elvezetését, tetőlefolyóinak kialakítását, a telekhatáron belül található szennyvíz tisztító nyílást.

Türelmüket és szíves közreműködésüket előre is köszönjük!

Debreceni Vízmű Zrt.