«

»

Polgármesteri felhívás

Tisztelt Bagosiak!
Örömmel értesítjük a falu lakosságát, hogy településünkön továbbra sincs koronavírus fertőzött. Polgármesterként külön kértem a járási tisztifőorvost, hogy személyesen jöjjön ki hozzánk, és esetleges egészségmegőrző javaslatait ossza meg velünk annak érdekében, hogy az intézményeinket, mint pl. az idősek otthona továbbra is megóvjuk a fertőzésektől.
A tisztifőorvos mindent rendben talált, ezért köszönetet mondunk az intézmények valamennyi dolgozójának a lelkiismeretesen végzett munkáért.
Sajnos van falunkban egy rémhírterjesztő, aki már azt a valótlan hírt tette fel az internetre, hogy már biztosan tudja, hogy van a faluban fertőzött. Ez hazugság, a rémhírterjesztő pedig bűncselekményt követett el. Önkormányzatunk mindenről tájékoztatni fogja a Lakosságot, amennyiben bármi is történne e vonatkozásban nálunk.
Azt azonban tudomásul kell vennünk, hogy a járvány még most van kibontakozóban, így nagy valószínűséggel településünket és intézményeinket sem fogja elkerülni. Jelenleg az otthon dolgozói még magas színvonalon el tudják látni a feladatukat, ám abban az esetben, ha az ott dolgozók valamelyik családtagja bárhol is megfertőződne, úgy az egész család karanténba kerülne (az otthon dolgozóját is beleértve).
Így a jelenleg még megfelelő létszámú dolgozói kör már nem tudná a feladatát maradéktalanul elvégezni. Az önkormányzat bizonyos munkaerőátcsoportosítással kisebb mértékű munkaerőhiányt még tud pótolni, ám arra az esetre, ha a járvány több dolgozót is érintene már előre fel kell mérnünk a lehetőséget, hogy a szükséges létszámot hogyan pótoljuk.
Természetesen csak rövid időről lenne szó, mivel a karantén a legtöbb esetben csak rövid, néhány hetes ideig tart. Erre a rövid időre keresünk olyan önkénteseket, akik segéderőként szívesen részt vennének az otthon munkájában, megfelelő díjazás ellenében.
Az önkormányzat eddig is – anyagiakat sem kímélve – megtett mindent annak érdekében, hogy a fertőzést településünk határán kívül tartsa. E cél elérése érdekében a pénz nem számíthat.
Kérjük, hogy akiknek felkeltette az érdeklődését az önkéntesként való munkavállalás, (ami a későbbiek során állandó munkahely is lehet) az jelentkezzen az önkormányzatnál levélben, emailben, telefonon vagy személyesen.
Vigyázzunk magunkra és egymásra, aki teheti, maradjon otthon! Jó egészséget kívánunk valamennyiüknek!
Hajdúbagos, 2020. április 23.
Tisztelettel
Szabó Lukács Imre
polgármester