↑ Return to 2016.

Országház látogatás

A 2016. áprilisában rendezett “Hazám, hazám…” szavalóverseny jutalom kirándulását, amely a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 500 000 Ft-os támogatásával jöhetett létre, 2016. aug. 24-26 között tartottuk meg.

sitelogo_bga

 

A tanulók Hajdúbagos, Szilágybagos, Margitta, Nagydobrony, Létavértes, Hosszúpályi, Monostorpályi, Mikepércs településekről érkeztek. Együtt utaztak Esztergomba, Visegrádra, Szentendrére és Budapestre, az Országházba. A látogatást Jakab Istvántól, az Országgyűlés alelnökétől kapták jutalmul. Ő kísérte végig a küldöttséget a Parlament termein. Mindent megmutatott a gyerekeknek: az Országház mindkét szárnyát, a két üléstermet, a Nagy Imre termet, az arany lépcsőházat, a főbejáratot, a kupolát a koronázási jelvényekkel, a Duna felőli oldal nagy erkélyét és a saját irodáját. Leülhettek a dolgozószobájában az íróasztalához, az ülésteremben a főhelyekre, valamint az Országgyűlés termében az egyik páholyba. Összehasonlították az alsóházi és a felsőházi üléstermeket, megnézték a különbségeket. Megcsodálták Budapest gyönyörű panorámáját a Nagy Imre terem erkélyéről és a Parlament Duna felőli nagy erkélyéről. Meghívta őket ebédre a Parlament éttermébe és együtt ebédelt velük. Az alelnök úrtól kaptak a gyerekek a Néprajzi Múzeumba és a Fővárosi Nagycirkuszba szóló belépőjegyet is. Délután került sor a néprajzi gyűjtemény megtekintésére, az estét pedig a cirkuszban töltötték el.

A kirándulás során a Duna kanyar nevezetességeit is megnézte a csapat. Voltak a visegrádi Fellegvárban, a nógrádi várban és vadasparkban, az Esztergomi Bazilikában, a Szentendrei Skanzenben.

A parlamenti látogatás képei:

A Dunakanyar kirándulás képei:

A kirándulásról a Létavértesi Hírek c. újság is beszámolt.
A létavértesi Irinyi János Ált. Isk. 7. osztályos tanulója Kádi Péter,
a kirándulás résztvevője köszönte meg Hajdúbagos Község Önkormányzatának a lehetőséget.
Erre a linkre kattintva betekinthetünk az újságba, melynek az 5. oldalán található a cikk>>>